Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Патенти (ННІДО ТХВРГ) >

Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9222

Название: Дослідження технологічних параметрів створення ферментованих напоїв із рослинної сировини
Другие названия: Study of technological parameters for fermented beverages creation out of plant materials
Авторы: Тюрікова, Інна Станіславівна
Скобельська, Наталія Володимирівна
Олійник, Наталія Вікторівна
Ключевые слова: волоський горіх
напої
технологія
перикарпій
бродіння
гарбуз
топінамбур
Дата публикации: 7-Сен-2020
Аннотация: Метою проведеного дослідження є розробка технології ферментованих напоїв на основі овочевої сировини з використанням добавки з волоського горіха. Методика дослідження. У процесі досліджень використано стандартні методики. Результати. На основі аналізу інформаційних джерел і фізико-хімічних досліджень обґрунтовано вибір рослинної сировини для створення ферментованих напоїв. Підтверджено біологічну цінність перикарпію і доведено доцільність його використання в технології напоїв. Підтверджено компонентну сумісність гарбуза, топінамбура та горіхової добавки. Досліджено параметри технологічних процесів. Експериментально встановлено раціональний вміст горіхової добавки в рослинному суслі – 5-6,5 %. Підібрано раціональні харчові композиції. Визначено органолептичні й фізико- хімічні показники експериментальних напоїв.
Описание: Розроблені ферментовані напої можна рекомендувати для вживання в повсякденному раціоні харчування як освіжаючий напій, а також для збагачення організму людини біологічно активними речовинами.
URI: http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9222
ISSN: ISSN 2518-7171
Располагается в коллекциях:Патенти (ННІДО ТХВРГ)

Файлы этого ресурса:

Файл Описание РазмерФормат
Збірник ПУЕТ 1_78_2016 все.pdf4,85 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть

Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.

 

Valid XHTML 1.0! DSpace Software Copyright © 2002-2005 MIT and Hewlett-Packard - Обратная связь