Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Патенти (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9222
|
Название: | Дослідження технологічних параметрів створення ферментованих напоїв із рослинної сировини |
Другие названия: | Study of technological parameters for fermented beverages creation out of plant materials |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна Скобельська, Наталія Володимирівна Олійник, Наталія Вікторівна |
Ключевые слова: | волоський горіх напої технологія перикарпій бродіння гарбуз топінамбур |
Дата публикации: | 7-Сен-2020 |
Аннотация: | Метою проведеного дослідження є розробка технології ферментованих напоїв
на основі
овочевої сировини з використанням добавки з волоського горіха. Методика
дослідження. У процесі досліджень використано стандартні методики. Результати. На
основі аналізу
інформаційних джерел і фізико-хімічних досліджень обґрунтовано вибір рослинної
сировини
для створення ферментованих напоїв. Підтверджено біологічну цінність перикарпію
і доведено доцільність його використання в технології напоїв. Підтверджено компонентну
сумісність
гарбуза, топінамбура та горіхової добавки. Досліджено параметри технологічних
процесів.
Експериментально встановлено раціональний вміст горіхової добавки в рослинному
суслі
– 5-6,5 %. Підібрано раціональні харчові композиції. Визначено органолептичні й фізико-
хімічні
показники експериментальних напоїв. |
Описание: | Розроблені ферментовані напої можна
рекомендувати для вживання в повсякденному раціоні харчування як освіжаючий напій, а
також
для збагачення організму людини біологічно активними речовинами. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9222 |
ISSN: | ISSN 2518-7171 |
Располагается в коллекциях: | Патенти (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|