Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9228
|
Название: | Розроблення технології смузі на основі топінамбура з використанням волоського горіха |
Другие названия: | DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY OF SMOOTHIES ON THE BASIS OF JERUSALEM ARTICHOKE WITH THE USE OF WALNUT |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна |
Ключевые слова: | волоський горіх технологія цукровий екстракт спиртовий екстракт смузі молочно-воскова стиглість |
Дата публикации: | 7-Сен-2020 |
Аннотация: | У статті представлені результати досліджень в області створення напоїв функціонального призначення з використанням волоського горіха молочно-воскової стиглості. В якості основних харчових компонентів запропоновані топінамбур, алича та біологічно цінна горіхова добавка. Дослідженні фізико-хімічні показники вихідної сировини. Експериментально встановлені співвідношення рецептурних компонентів. Розроблена технологія новітніх смузі. Підтверджена їх висока біологічна цінність |
Описание: | підтверджено компонентну сумісність топінамбура, аличі та горіхових добавок. Доведено, що використання біологічно-цінних горіхових добавок позитивно впливає не тільки на фізико-хімічні показники, а й на органолептичні властивості напоїв. Розроблена технологія топінамбурно-фруктових смузі дозволить урізноманітнити щоденний раціон харчування людини, збагатити організм БАР, що сприятиме підвищенню його опірності до захворювань. Представлені розробки підтверджені патентами України і є перспективними для впровадження на харчових підприємствах |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9228 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|