Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9229
|
Название: | Розроблення технології біологічно цінного смузі з використанням волоського горіха |
Другие названия: | DEVELOPMENT OF TECHNOLOGY OF BIOLOGICALLY VALUABLE SMOOTHIES WITH THE USE OF WALNUT |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна Пересічний, Михайло Іванович Рогова, Наталія Володимирівна |
Ключевые слова: | волоський горіх смузі технологія алича екстракти гарбуз |
Дата публикации: | 7-Сен-2020 |
Аннотация: | Розглядається можливість використання волоського горіха молочно-воскової стиглості в технології смузі. Обґрунтовано вибір та проведено фізико-хімічні дослідження вихідної сировини та напівфабрикатів на її основі. Підтверджено компонентну сумісність гарбуза, аличі та горіхових добавок. На основі органолептичних досліджень визначено раціональний склад компонентів для смузі. Розроблено технологію напоїв. Досліджено їх фізико-хімічні та органолептичні показники |
Описание: | Розглядається можливість використання волоського горіха молочно-воскової стиглості в технології смузі. Обґрунтовано вибір та проведено фізико-хімічні дослідження вихідної сировини та напівфабрикатів на її основі. Підтверджено компонентну сумісність гарбуза, аличі та горіхових добавок. На основі органолептичних досліджень визначено раціональний склад компонентів для смузі: гарбуз – свіжий / бланшований або запечений, алича, горіхова добавка – свіжий горіх / горіхові екстракти на спиртовій або цукровій основах. Розроблено технологію смузі на основі гарбуза з використанням біологічно цінної горіхової сировини. Досліджено, що розроблені мають високі споживчі властивості Підтверджено наявність в їх складі речовин-антиоксидантів: вітаміну С, -каротину, фенольних і пектинових речовин. Запропонована технологія дозволяє отримати новітні напої з підвищеним вмістом біологічно активних речовин. Розроблені смузі можемо рекомендувати у повсякденний раціон для людей, які застосовують здоровий спосіб життя. Подальші дослідження є перспективними в області розширення асортименту напоїв оздоровчого призначення з використанням волоського горіха. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/9229 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|