Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Статті (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10782
|
Название: | Використання інуліновмісної сировини в технології діабетичних пісочних виробів |
Авторы: | Рогова, Алла Леонідівна Чоні, Інна Володимирівна Положишникова, Людмила Олександрівна Шидакова-Каменюка, Олена Гайдарівна |
Ключевые слова: | діабет пісочне печиво порошок цикорію інулін вологість намочуваність щільність |
Дата публикации: | Ноя-2020 |
Издатель: | ПУЕТ |
Аннотация: | Одним із способів розширення та покращення асортименту діабетичних
борошняних кондитерських виробів може бути використання рослинної сировини, яка має
властивість знижувати рівень цукру в крові. До такої сировини відноситься цикорій, до складу
якого входить інулін. Метою роботи є розроблення технології пісочного печива з порошком
кореня цикорію, дослідження впливу добавки на показники якості готових виробів. Використано
стандартні структурно-механічні та фізичні методи. У статті представлені дослідження
зразків виробів із різною концентрацією порошку цикорію (5, 10, 15 % до маси пшеничного
борошна) та заміною цукру на фруктозу з урахуванням коефіцієнта солодкості. Отже, на
основі вивчення фізико-хімічних та органолептичних показників якості встановлено, що вміст
порошку цикорію в технології печива на фруктозі має становити 10±2 % від кількості борошна.
Добавка поліпшує смак і аромат виробів, надає їм розсипчастої структури. Розробленим
виробам притаманна покращена біологічна цінність, а саме збагачення інуліном, який сприяє
зниженню рівня цукру в крові |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/10782 |
Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|