| 
                
             | 
            
            
            
            
            
                
                
  
 
Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
 
Навчально-науковий інститут денної освіти >
 
Кафедра товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи >
 
Статті (ННІДО ТБЕМС) >
 
    
        
            
                
                Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
                http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11624
             | 
         
     
     
    
    
| Название:  | Забійні якості свиней різних генотипів |  
| Авторы:  | Бірта, Габріелла Олександрівна Бургу, Юрій Георгійович Флока, Людмила Валеріївна Хмельницька, Євгенія Вікторівна Горячова, Олена Олександрівна |  
| Ключевые слова:  | забій якість морфологічний склад генотип годівля свинарство |  
| Дата публикации:  | 28-Янв-2022 |  
| Библиографическое описание:  | Вісник Сумського національного аграрного університету Серія "Тваринництво";Випуск 4 (47), 2021 |  
| Аннотация:  | В статті досліджено забійні та м’ясо-сальні якості тварин різних генотипів. Було визначено наступні показники: передзабійна маса; забійна маса; забійний вихід; довжина напівтуші; товщина шпику; площа «м’язового вічка»; вихід м’яса і сала в туші, морфологічний склад туш, масу м’язової тканини. На основі одержаних експериментальних даних проведено дисперсійний аналіз впливу форм годівлі на забійні якості свиней. В середньому по досліду загальна дисперсія, що показує загальну мінливість ознаки при забої свиней живою масою 100 кг, коливалась від 0,93 у свиней миргородської породи до 1,01 у полтавської м’ясної породи. Найбільшою частка впливу форми годівлі на забійний вихід спостерігалась у свиней м’ясних генотипів, зокрема у полтавської м’ясної 84,9-88,8% та червоної білопоясої породи свиней 86,4-83,6%. Результати забою засвідчили перевагу м'ясних генотипів над представниками сальних і м'ясо-сальних порід за показниками забійного виходу, довжини напівтуші, товщини шпику та маси окосту. В сучасних умовах виробництва свинини відгодівля тварин потребує врахування певних проблем, пов’язаних із впливом умов утримання, повноцінної годівлі, статі та результативності виробництва – середньодобові прирости, товщину шпику, витрати корму на одиницю продукції. Відгодівлю свиней різної статі необхідно організовувати відповідно до їх потреби у поживних речовинах. |  
| URI:  | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/11624 |  
| ISSN:  | 2708-4639 |  
| Располагается в коллекциях: | Статті (ННІДО ТБЕМС)
  |  
  
    
    
     
    
 
    
    
    Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены. 
                    
                      
                 |