Електронний архів Полтавського університету економіки і торгівлі >
Навчально-науковий інститут денної освіти >
Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства >
Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ) >
Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15324
|
Название: | Якість і безпечність молочної продукії – запорука здоров’я споживачів |
Авторы: | Тюрікова, Інна Станіславівна Опря, Марина С. Козлов, Сергій О. |
Ключевые слова: | система безпечності якість молочна продукція |
Дата публикации: | 2025 |
Издатель: | Полтавський державний аграрний університет |
Библиографическое описание: | Тюрікова І. С., Опря М. С., Козлов С. О. Якість і безпечність молочної продукії – запорука здоров’я споживачів // ІV Міжнародна науково-практична Інтернет-конференція «Якість та безпечність продукції у внутрішній і зовнішній торгівлі й торговельне підприємництво: сучасні вектори розвитку і перспективи». - Полтава. - 2025. - С. 255-257. |
Аннотация: | Важливу роль у загальному комплексі забезпечення продовольчої безпеки займає моніторинг харчових продуктів за показниками якості та безпечності (за вмістом залишків будь яких шкідливих речовин - збудників харчових захворювань) з метою забезпечення охорони здоров’я тварин і людей.
Через низьку якість сировини та складність в її простежуваності молочна продукція в Україні є особливо небезпечною. Система НАССР є сучасною попереджувальною системою, яка сприяє забезпеченню безпеки харчової продукції. Її впровадження і функціонування на молокопереробних підприємствах доводить їх здатність випускати безпечну, якісну молочну продукцію, забезпечує довіру до виробників готової продукції і доступ до нових ринків збуту, задовольняє споживчі потреби населення країни та підтримує здоров’я людей. |
URI: | http://dspace.puet.edu.ua/handle/123456789/15324 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій (ННІДО ТХВРГ)
|
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.
|